Recept

Nákyp na nantský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29072
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Chléb konzumní
40 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
1000 g Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
1 špetka Škrob jemný kukuřičný gustin
2 špetka Sůl
10 g Šunka dušená
150 g Telecí maso přední
2 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso mleté
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
6% Sacharidy 22 g
638% Tuky 479 g
13% Sodík 268 mg
40% Bílkoviny 22 g

Nákyp na nantský způsob postup přípravy receptu:

1

Mrkev oloupeme, omyjeme, pokrájíme na poloviny.

2

Necháme vařit 45 minut v osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.

3

Mleté maso smícháme s pokrájeným telecím masem a pokrájenou šunkou.

4

Přimícháme střídku chleba namočenou v mléce, vejce, víno, nasekanou petržel. Osolíme a opepříme.

5

Zapékací formu vymažeme máslem, dno a boky vyložíme vařenou mrkví, nalijeme polovinu náplně, poklademe zbytkem vařené mrkve a dolijeme zbytek nádivky.

6

Povrch poklademe tenkými plátky másla a zakryjeme alobalem.

7

Pečeme při 190 °C 45 minut.

8

Připravíme si omáčku, vývar smícháme se škrobem uvedeme k varu. Za stálého míchání necháme povařit.

9

Osolíme a opepříme dle chuti.

10

Upečený nákyp vyklopíme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept