Nákyp na nantský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp na nantský způsob
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29072 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Chléb konzumní |
40 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1000 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Škrob jemný kukuřičný gustin |
2 špetka | Sůl |
10 g | Šunka dušená |
150 g | Telecí maso přední |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso mleté |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 179,7mg |
Draslík | 243,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Škrob jemný kukuřičný gustin, Šunka dušená, Telecí maso přední, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp na nantský způsob postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme, omyjeme, pokrájíme na poloviny. |
2 | Necháme vařit 45 minut v osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat. |
3 | Mleté maso smícháme s pokrájeným telecím masem a pokrájenou šunkou. |
4 | Přimícháme střídku chleba namočenou v mléce, vejce, víno, nasekanou petržel. Osolíme a opepříme. |
5 | Zapékací formu vymažeme máslem, dno a boky vyložíme vařenou mrkví, nalijeme polovinu náplně, poklademe zbytkem vařené mrkve a dolijeme zbytek nádivky. |
6 | Povrch poklademe tenkými plátky másla a zakryjeme alobalem. |
7 | Pečeme při 190 °C 45 minut. |
8 | Připravíme si omáčku, vývar smícháme se škrobem uvedeme k varu. Za stálého míchání necháme povařit. |
9 | Osolíme a opepříme dle chuti. |
10 | Upečený nákyp vyklopíme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou. |