Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29073

Ingredience

150 g Anglická slanina
100 g Artyčoky
1 ks Bobkový list
300 g Brambory
120 g Cibule perlová
1 ks Citrony
12 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 123kJ
5% Sacharidy 17 g
27% Tuky 20 g
23% Sodík 461 mg
14% Bílkoviny 8 g

Artyčokové frikasé postup přípravy receptu:

1

Cibulky a brambory oloupeme, brambory omyjeme a necháme okapat.

2

Slaninu pokrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvi. Přebytečný tuk slijeme.

3

Přidáme cibulky a osmahneme dozlatova.

4

Poté přidáme brambory, tymián, petržel a bobkový list.

5

Zakryté pokličkou dusíme 20 minut.

6

Do pánve vsypeme artyčoky, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 minut.

7

Hotové frikasé pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept