Artyčokové frikasé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčokové frikasé
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29073 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
100 g | Artyčoky |
1 ks | Bobkový list |
300 g | Brambory |
120 g | Cibule perlová |
1 ks | Citrony |
12 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 540,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Artyčoky, Bobkový list, Brambory, Citrony, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčokové frikasé postup přípravy receptu:
1 | Cibulky a brambory oloupeme, brambory omyjeme a necháme okapat. |
2 | Slaninu pokrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvi. Přebytečný tuk slijeme. |
3 | Přidáme cibulky a osmahneme dozlatova. |
4 | Poté přidáme brambory, tymián, petržel a bobkový list. |
5 | Zakryté pokličkou dusíme 20 minut. |
6 | Do pánve vsypeme artyčoky, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 minut. |
7 | Hotové frikasé pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme. |