Lusky fazolí s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lusky fazolí s mandlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29074 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
90 g | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Mandle |
24 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Saturejka |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 487,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Mandle, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lusky fazolí s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mandle opražíme na rozpálené pánvi bez použití oleje. |
2 | Lusky omyjeme a necháme 10 minut povařit ve vroucí osolené vodě. |
3 | Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
4 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Poté jí osmahneme na rozpáleném oleji. |
5 | Necháme zezlátnout, poté přidáme polovinu mandlí a fazolové lusky. |
6 | Osolíme, opepříme, posypeme nasekanou saturejkou. Necháme prohřát a odstavíme z plotny. |
7 | 12 ml oleje smícháme se smetanou, zbytkem mandlí. Osolíme a opepříme. Necháme ohřát. |
8 | Ihned servírujeme. |