Čajoty s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čajoty s nádivkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29075 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 ks | Čajot |
120 g | Cibule |
12 g | Cukr krupice |
6 g | Kari koření |
30 ml | Limetková šťáva |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 116,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kari koření, Limetková šťáva, Pepř cayenský, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čajot nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čajoty s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Čajoty podélně rozkrojíme a dáme péct na 35 minut při 180°C. |
2 | Poté vydlabeme dužinu. |
3 | Rýži uvaříme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
4 | Smícháme dohromady a přidáme zbytek ingrediencí. |
5 | Vzniklou nádivkou naplníme vydlabané čajoty a dáme zapéct při 180°C na 50 minut do trouby. |
6 | Ihned servírujeme. |