Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29078
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Brambory
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 g Sýr Gorgonzola
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
10% Sacharidy 37 g
11% Tuky 8 g
15% Sodík 294 mg
26% Bílkoviny 15 g

Gratin Dauphinois postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kulatou zapékací mísu vymažeme máslem a vytřeme stroužkem česneku. Brambory očistíme, omyjeme, okrájíme slupku a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme v mléce. Brambory smícháme s rozšlehaným vejcem a mlékem, důkladně promícháme.

2

Připravenou bramborovou směs posypeme sýrem a obložíme vločkami másla. Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept