Nákyp s lilkem a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s lilkem a mozzarellou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29079 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mozzarella |
4 kávová lžička | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 862,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s lilkem a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Lilky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Grilovací pánev vymažeme olejem, rozpálíme, opečeme na ní rajčata a lilky. Osolíme a opepříme. |
2 | Do zapékací mísy vrstvíme postupně lilky, cibuli, česnek, rajčata, mozzarellu, vše posypeme nasekanou pažitkou a na kostičky nakrájeným ovčím sýrem. |