Recept

Zeleninový koláč s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29087

Ingredience

800 g Brambory
200 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 špetka Kmín římský
1 ks Lilek
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 339kJ
14% Sacharidy 52 g
164% Tuky 123 g
6% Sodík 122 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zeleninový koláč s čočkou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oloupeme a vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Slijeme a odložíme. V kastrolu přivedeme k varu 300 ml vody, přidáme čočku, osolíme a necháme 5 minut vařit. Stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut bobtnat, poté slijeme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Lilek omyjeme a nakrájíme také na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a lístky najemno nasekáme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.

3

V kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme. Přidáme mrkev a lilek a opékáme asi 3 minuty. Vmícháme celer, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kastrol sundáme ze sporáku, přidáme čočku a téměř všechnu petrželku, podle chutí ještě osolíme, opepříme a přidáme kmín.

4

Brambory rozmačkáme, přidáme smetanu a osolíme.

5

Na dno zapékací mísy dáme zeleninu, na ni rozložíme bramborové pyré a dáme zapéct do trouby. Po upečení posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept