Zeleninový koláč s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový koláč s čočkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29087 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Brambory |
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
100 g | Čočka červená |
1 špetka | Kmín římský |
1 ks | Lilek |
200 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Čočka červená, Kmín římský, Lilek, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový koláč s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oloupeme a vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Slijeme a odložíme. V kastrolu přivedeme k varu 300 ml vody, přidáme čočku, osolíme a necháme 5 minut vařit. Stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut bobtnat, poté slijeme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Lilek omyjeme a nakrájíme také na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a lístky najemno nasekáme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. |
3 | V kastrolu rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme. Přidáme mrkev a lilek a opékáme asi 3 minuty. Vmícháme celer, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kastrol sundáme ze sporáku, přidáme čočku a téměř všechnu petrželku, podle chutí ještě osolíme, opepříme a přidáme kmín. |
4 | Brambory rozmačkáme, přidáme smetanu a osolíme. |
5 | Na dno zapékací mísy dáme zeleninu, na ni rozložíme bramborové pyré a dáme zapéct do trouby. Po upečení posypeme petrželkou a ihned podáváme. |