Zapečená kapusta s goudou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená kapusta s goudou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29088 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Gouda |
600 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
40 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | špecle |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 261,3mg |
Draslík | 235,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Ořechy vlašské, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, špecle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená kapusta s goudou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Růžičkovou kapustu omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy nasekáme. Goudu nastrouháme. Kapustu vložíme do osolené vroucí vody a 2 minuty povaříme. Poté vyndáme, necháme okapat a smícháme s cibulí, ořechy, 50 g sýra a špeclemi. Směs vložíme do připravené zapékací mísy. |
2 | Tymián omyjeme, lístky otrháme. Smícháme je s mlékem, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směsí přelijeme nákyp a posypeme zbytkem sýra. Dáme zapéct do trouby, po vyjmutí ihned podáváme. |