Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2909 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
500 g | Brambory |
500 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Omáčka francouzská |
1 špetka | Provensálské koření |
6 ks | Rajčata |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka francouzská, Provensálské koření, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, naskládáme je do zapékací mísy. Vrstvy brambor prosolíme a posypeme kořením. |
2 | Mezi brambory vložíme nakrájená rajčata. |
3 | Naklepeme a osolíme kuřecí řízky a položíme je na vrstvu brambor a rajčat. |
4 | V misce promícháme francouzskou omáčku na zapékání se smetanou. Směsí přelijeme brambory. |
5 | Vše posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby. |
Poznámka
Množství francouzské omáčky upravíme podle chuti.