Recept

Zeleninový flan s ementálem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29091

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
300 g Cuketa
400 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 515kJ
6% Sacharidy 23 g
182% Tuky 137 g
8% Sodík 155 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zeleninový flan s ementálem postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí a cuketu omyjeme, zelí nakrouháme, cuketu nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje, přidáme zelí a mrkev a dusíme 3 minuty. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a 2 minuty na něm podusíme cuketu. Vejce rozklepneme, žloutky smícháme s mlékem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Ementál nastrouháme.

2

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Formu vymažeme máslem, dno vysypeme moukou. Dno a stěny zapékací formy obložíme cuketou, zbývající zeleninu vrstvíme na sebe. Sníh přimícháme do žloutků a přelijeme zeleninu. Povrch posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby. Po upečení zdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept