Zeleninový flan s ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový flan s ementálem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29091 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
300 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 222,5mg |
Draslík | 638,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cuketa, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový flan s ementálem postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí a cuketu omyjeme, zelí nakrouháme, cuketu nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje, přidáme zelí a mrkev a dusíme 3 minuty. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a 2 minuty na něm podusíme cuketu. Vejce rozklepneme, žloutky smícháme s mlékem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Ementál nastrouháme. |
2 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Formu vymažeme máslem, dno vysypeme moukou. Dno a stěny zapékací formy obložíme cuketou, zbývající zeleninu vrstvíme na sebe. Sníh přimícháme do žloutků a přelijeme zeleninu. Povrch posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby. Po upečení zdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme. |