Zdravý recept

Těstovinový nákyp s mangoldem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29094
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bazalka
100 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
500 g Mangold
1 ks Máta
0,5 l Mléko sójové
100 g Mrkev mražená
1 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Pórek
1 špetka Sůl
200 g Sýr sójový - Tofu
200 g Těstoviny Penne
3 ks Vejce slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 353kJ
21% Sacharidy 77 g
22% Tuky 17 g
79% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Těstovinový nákyp s mangoldem postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Propláchneme, slijeme a odložíme stranou. Mangold omyjeme, řapíky šikmo nakrájíme na kousky a listy na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

2

V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme do něj řapíky mangoldu a 3 minuty blanšírujeme. Poté vyndáme, propláchneme, necháme okapat. Zeleninu blanšírujeme ve vývaru 1 minutu, poté propláchneme a necháme okapat. Tofu nakrájíme na kostičky.

3

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Sójové mléko smícháme s vejci, osolíme a opepříme. Bylinky omyjeme a najemno nasekáme.

4

Do mísy dáme zeleninu, česnek, bylinky, tofu, řapíky a proužky mangoldu, vše důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Směs přendáme do zapékací formy, zalijeme sójovým mlékem s vejcem a dáme zapéct do trouby. Po vyjmutí ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept