Recept

Chlebový nákyp s goudou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29095
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
8 plátek Chléb toastový
3 ks Cibulka jarní
200 g Gouda
300 g Hlíva ústřičná
1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 795kJ
15% Sacharidy 55 g
45% Tuky 34 g
32% Sodík 642 mg
63% Bílkoviny 35 g

Chlebový nákyp s goudou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Toasty zbavíme kůrky a nakrájíme na 3 cm velké čtverečky. Několika toastovými čtverečky vyložíme dno zapékací mísy.

2

Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme máslo a hlívy na něm opečeme. Po 3 minutách přidáme prolisovaný česnek, přimícháme ocet, necháme povařit. Osolíme a opepříme.

3

Goudu nastrouháme.

4

Do zapékací mísy postupně vrstvíme houby, chléb a sýr. Smícháme mléko, vejce a hořčici, osolíme a opepříme, připravenou směsí přelijeme nákyp. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po vyjmutí ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept