Recept

Sladový kachní bujon s masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29099
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
150 g Žaludky drůbeží
Sladový kachní bujon s masem
250 g Kachní prsa
1 špetka Kardamom
1 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 l Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,499 kcal
Kilojoule 6 271kJ
7% Sacharidy 27 g
381% Tuky 286 g
30% Sodík 606 mg
121% Bílkoviny 68 g

Sladový kachní bujon s masem postup přípravy receptu:

1

Připravíme bujón z kachny: očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

2

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

3

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle (1.5 lžíce) všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme do vody k masu.

4

Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.

5

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

6

Kachní omytá prsa pokrájíme na hranolky a v pánvi na rozpuštěném husím sádle (1.5 lžíce) podusíme doměkka přibližně 10 minut. Pak je osolíme, opepříme, přilijeme ½ litru kachního bujonu a ½ litru sladového - černého piva. Přidáme špetku kardamomu a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 5 minut a podáváme s omytými, otrhanými lístky kerblíku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept