Recept

Brokolicový nákyp s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29101
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

600 g Brokolice
1 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Omáčka bešamelová
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 polévková lžíce řepkový olej
1 špetka Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 631kJ
25% Sacharidy 89 g
45% Tuky 34 g
37% Sodík 745 mg
55% Bílkoviny 31 g

Brokolicový nákyp s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na růžičky. Košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve vroucí osolené vodě brokolici blanšírujeme 2 minuty, vyjmeme a necháme zchladnout.

2

Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm rajčata a cibulku asi 5 minut. Osolíme a opepříme.

3

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Do bešamelové omáčky rozdrobíme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáme ještě prolisovaný česnek a přidáme vejce.

4

Zapékací mísu naplníme brokolicí, rajčaty a cibulkami, osolíme a opepřeme a přelijeme bešamelovou omáčkou. Dáme zapéct do trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept