Brokolicový nákyp s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicový nákyp s gorgonzolou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29101 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | řepkový olej |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 227,5mg |
Draslík | 765,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, řepkový olej, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicový nákyp s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na růžičky. Košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve vroucí osolené vodě brokolici blanšírujeme 2 minuty, vyjmeme a necháme zchladnout. |
2 | Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm rajčata a cibulku asi 5 minut. Osolíme a opepříme. |
3 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Do bešamelové omáčky rozdrobíme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáme ještě prolisovaný česnek a přidáme vejce. |
4 | Zapékací mísu naplníme brokolicí, rajčaty a cibulkami, osolíme a opepřeme a přelijeme bešamelovou omáčkou. Dáme zapéct do trouby. |