Recept

Rýžový nákyp s paprikami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29105
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bazalka
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
2 kávová lžička Olej olivový
80 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
10 ks Rajčata sušená sterilovaná
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

107% Kalorie 2,120 kcal
Kilojoule 8 868kJ
62% Sacharidy 223 g
174% Tuky 130 g
112% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Rýžový nákyp s paprikami postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nasekáme.

2

Sušená rajčata nakrájíme na proužky, smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a přelijeme rajčata s rýží. Vložíme do trouby a dáme zapéct na 10 minut.

3

Na pánvi rozpálíme olej a cibuli, papriku a rajčata na něm 4 minuty podusíme. Bílek z druhého vejce ušleháme do tuhého sněhu. Ovčí sýr a olivy rozmixujeme a okořeníme bazalkou, solí a pepřem. Zeleninu smícháme se sněhem a umixovaným sýrem s olivami, rozložíme na zapečenou rýži a dáme péct do trouby na dalších 30 minut. Po upečení ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept