Recept

Kachní bujon s růžičkovou kapustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29108
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
150 g Žaludky drůbeží
Kachní bujon s růžičkovou kapustou
4 ks Cibule
200 g Kachní prsa
200 g Kapusta růžičková
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,610 kcal
Kilojoule 6 735kJ
10% Sacharidy 38 g
388% Tuky 291 g
30% Sodík 602 mg
134% Bílkoviny 75 g

Kachní bujon s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:

1

V pánvi na másle osmahneme omytou lahůdkovou cibulku pokrájenou na kroužky a omytá kachní prsa pokrájené na nudličky.

2

Krátce je ještě podusíme a přidáme do 0,5 l bujonu s 0,5 l černého piva, ochutíme solí a pepřem.

3

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a přidáme do polévky. Vše vaříme přibližně 15 minut, pak do polévky přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr a podáváme.

4

Bujon z kachny [29086]:

5

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.

6

Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

7

Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

8

Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

9

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

10

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept