Recept

Kachní polévka se zelenou fazolkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29109
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
150 g Žaludky drůbeží
Kachní polévka se zelenou fazolkou
1 ks Bobkový list
2 ks Česnek
1 ks Cibule červená
200 g Fazolové lusky zelené
200 g Kachní prsa
1 špetka Kardamom
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,574 kcal
Kilojoule 6 587kJ
9% Sacharidy 33 g
392% Tuky 294 g
30% Sodík 601 mg
118% Bílkoviny 67 g

Kachní polévka se zelenou fazolkou postup přípravy receptu:

1

Zelenou fazolku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky.

2

Omytá kachní prsa pokrájíme na nudličky a v hrnci na rozpuštěném másle je podusíme s mladými fazolovými lusky přibližně 10 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme 0.5 litru kachního bujonu a 0,5 litru černého piva a pomalu vaříme 5 minut. Do polévky přidáme špetku kardamonu, prolisované 2 stroužky česneku a bobkový list.

3

Pomalu vaříme 10 minut.

4

Červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Z hotové polévky vyjmeme bobkový list a podáváme ji ozdobenou několika kroužky červené cibule.

5

Bujon z kachny [29086]:

6

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.

7

Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

8

Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

9

Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

10

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

11

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept