Vepřová po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová po myslivecku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Česnek |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 181,8mg |
Draslík | 752,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso dáme do pekáče. Zprudka je opečeme na oleji a podlijeme vodou. |
2 | Paličky česneku neloupeme, rozkrojíme je na půlku, přidáme k masu. Pekáč s masem vložíme do předehřáté trouby. Vepřovou pečínku pečeme zvolna, podléváme. |
3 | Po 40 min. přidáme k masu rozmarýn. |
4 | Česnek poté rozmačkáme, odstraníme slupky a vymačkaným česnekem zahustíme šťávu z masa. |