Lilek v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29110 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
160 g | Chléb toastový |
50 g | Cibule |
800 g | Lilek |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Omáčka rajčatová |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 675,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Lilek, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jeden lilek vydlabeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky lilků a osmažíme po obou stranách. Vyjmeme z pánve. Do pánve k máslu přisypeme cibuli, dužinu z jednoho lilku a smažíme, přidáme česnek, sůl, pepř, zalijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhankou, chvilku podusíme a celý obsah pánve přendáme do pekáčku. Na povrch položíme osmažená kolečka lilků a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 10 minut. |
3 | Podáváme s topinkami. |