Jednoduchý recept

Lilek v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29110
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
160 g Chléb toastový
50 g Cibule
800 g Lilek
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Omáčka rajčatová
3 g Pepř černý mletý
20 g Strouhanka
15 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 270kJ
13% Sacharidy 46 g
19% Tuky 14 g
93% Sodík 2 g
16% Bílkoviny 9 g

Lilek v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, jeden lilek vydlabeme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky lilků a osmažíme po obou stranách. Vyjmeme z pánve. Do pánve k máslu přisypeme cibuli, dužinu z jednoho lilku a smažíme, přidáme česnek, sůl, pepř, zalijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhankou, chvilku podusíme a celý obsah pánve přendáme do pekáčku. Na povrch položíme osmažená kolečka lilků a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 10 minut.

3

Podáváme s topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept