Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem
Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29111 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Chřest bílý |
400 g | Chřest zelený |
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
100 ml | Sójový krém |
150 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 370,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 756,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibulka jarní, Pažitka, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Sójový krém, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vroucí vodě vaříme penne podle návodu na obalu. Slijeme a odložíme stranou. |
2 | Bílý chřest oloupeme, spodní konec odřízneme. Zelený chřest omyjeme a oba chřesty nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Chřest blanšírujeme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Poté vyjmeme a odložíme stranou. |
3 | Pesto smícháme se sójovým krémem. |
4 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Oloupeme česnek a parmezán nastrouháme. Na pánvi rozpálíme olej, podusíme na něm jarní cibulku a přidáme prolisovaný česnek. Přidáme uvařené penne, chřest, sójový krém a 80 g parmezánu. Vše promícháme, osolíme a opepříme. |
5 | Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmezánu a dáme zapéct do předehřáté trouby. Po vyjmutí ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme. |