Jednoduchý recept

Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29111
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
400 g Chřest bílý
400 g Chřest zelený
3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pesto
100 ml Sójový krém
150 g Sýr Parmezán
250 g Těstoviny Penne

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 441kJ
17% Sacharidy 61 g
34% Tuky 26 g
36% Sodík 717 mg
51% Bílkoviny 29 g

Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

V osolené vroucí vodě vaříme penne podle návodu na obalu. Slijeme a odložíme stranou.

2

Bílý chřest oloupeme, spodní konec odřízneme. Zelený chřest omyjeme a oba chřesty nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Chřest blanšírujeme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Poté vyjmeme a odložíme stranou.

3

Pesto smícháme se sójovým krémem.

4

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Oloupeme česnek a parmezán nastrouháme. Na pánvi rozpálíme olej, podusíme na něm jarní cibulku a přidáme prolisovaný česnek. Přidáme uvařené penne, chřest, sójový krém a 80 g parmezánu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.

5

Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmezánu a dáme zapéct do předehřáté trouby. Po vyjmutí ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept