Gratinované sýrové špecle s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované sýrové špecle s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29112 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
250 g | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
800 g | špecle |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 159g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 219,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, špecle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované sýrové špecle s jablky postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla, přidáme špecle a opékáme je 3 minuty. V druhé pánvi rozpálíme zbytek másla a podusíme na něm cibuli. Přidáme pórek a opékáme 3 minuty. Přimícháme jablka a opékáme dalších 6 minut. Vše osolíme a opepříme a přimícháme pažitku. |
3 | V míse smícháme zeleninu se špeclemi a směs vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným parmazánem a dáme zapéct na 20 minut. |