Zapečené cannelloni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené cannelloni
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29113 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
16 ks | Cannelloni |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
150 g | Mascarpone |
1 kávová lžička | Olej olivový |
800 ml | Omáčka rajčatová |
60 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
800 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,1mg |
Vitamín E | 8,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Omáčka rajčatová, Oříšky piniové, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené cannelloni postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Piniová semena opražíme na suché pánvi. Česnek oloupeme. Špenát omyjeme a nakrájíme nahrubo. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme špenát a 4 minuty ho dusíme, necháme zchladnout a vymačkáme. Špenát smícháme s piniovými semeny a mascarpone, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. |
3 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Parmazán nastrouháme. Na dno zapékací mísy dáme část rajčatové omáčky s bylinkami. Cannelloni naplníme sýrovo-špenátovou směsí, vložíme do omáčky a na cannelloni rozložíme nakrájená rajčata, zbytek omáčky a majoránky. Posypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby na 40 minut. |