Recept

Těstovinový nákyp s brokolicí a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29115

Ingredience

200 g Brokolice
2 polévková lžíce Mandle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
40 g Rajčata
200 g Ricotta
80 g Rukola
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny Farfalle
3 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 605kJ
18% Sacharidy 64 g
39% Tuky 30 g
9% Sodík 183 mg
41% Bílkoviny 23 g

Těstovinový nákyp s brokolicí a ricottou postup přípravy receptu:

1

Farfalle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Vejce rozklepneme, bílky ušleháme do tuhého sněhu a žloutky vymícháme s ricottou a zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.

2

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rukolu omyjeme a nasekáme nahrubo. Brokolici rozdělíme na růžičky a omyjeme. Růžičky i košťál nakrájíme nadrobno a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Vyndáme a necháme okapat.

3

Na suché pánvi opražíme mandle. Do sýrové směsi vmícháme mandle, těstoviny, rajčata, rukolu a brokolici, důkladně promícháme. Přidáme ušlehané bílky a směsí naplníme zapékací mísu. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Po upečení ihned podáváme zdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept