Těstovinový nákyp s brokolicí a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový nákyp s brokolicí a ricottou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29115 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brokolice |
2 polévková lžíce | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
40 g | Rajčata |
200 g | Ricotta |
80 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny Farfalle |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 215,8mg |
Draslík | 464,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Ricotta, Rukola, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový nákyp s brokolicí a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Farfalle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Vejce rozklepneme, bílky ušleháme do tuhého sněhu a žloutky vymícháme s ricottou a zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. |
2 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rukolu omyjeme a nasekáme nahrubo. Brokolici rozdělíme na růžičky a omyjeme. Růžičky i košťál nakrájíme nadrobno a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Vyndáme a necháme okapat. |
3 | Na suché pánvi opražíme mandle. Do sýrové směsi vmícháme mandle, těstoviny, rajčata, rukolu a brokolici, důkladně promícháme. Přidáme ušlehané bílky a směsí naplníme zapékací mísu. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Po upečení ihned podáváme zdobené petrželkou. |