Recept

Krémový kachní vývar s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29120
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
150 g Žaludky drůbeží
Krémový kachní vývar s ořechy
150 g Kachní prsa
100 g Mandle
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,932 kcal
Kilojoule 8 083kJ
8% Sacharidy 30 g
448% Tuky 336 g
30% Sodík 591 mg
128% Bílkoviny 72 g

Krémový kachní vývar s ořechy postup přípravy receptu:

1

Omytá kachní prsa pokrájíme na nudličky a v hrnci na rozpuštěném másle je podusíme. Loupané mandle a rozkrájené vlašské ořechy přidáme k masu, promícháme a společně dusíme pod pokličkou 10 minut. Pak k masu přidáme 2 špetky mletého zázvoru a maso zalijeme 1 litrem kachního bujonu.

2

V misce si rozmícháme sladkou smetanu s červeným vínem a opatrně ji přimícháme do polévky, kterou ještě povaříme 5-7 minut, dochutíme solí a podáváme.

3

Bujon z kachny [29086]:

4

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.

5

Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

6

Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

7

Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

8

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

9

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept