Orientální musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orientální musaka
Orientální musaka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29122 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Jehněčí maso mleté |
150 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
1 kg | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí maso mleté, Kypřicí prášek do pečiva, Lilek, Pažitka, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orientální musaka postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odpočívat. Rajčata omyjeme, polovinu nakrájíme na kostičky a druhou polovinu na plátky. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Petrželku omyjeme a nasekáme. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a cibuli na něm podusíme. Přidáme mleté jehněčí maso a po 10 minutách přimícháme kostky rajčat, polovinu petrželky a zeleninový vývar. Okořením skořicí, solí a pepřem a necháme 20 minut povařit. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Lilky otřeme dosucha a na zbytku oleje je opečeme. Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní klademe lilky a masovou směs. Na poslední vrstvu masové směsi rozložíme plátky rajčat. Musaku pečeme v předehřáté troubě 30 minut. |
3 | smícháme jogurt, vejce, prášek do pečiva a zbytek petrželky, osolíme, opepříme a směsí musaku přelijeme. Pečeme ještě dalších 10 minut. Po upečení ihned podáváme a zdobíme nasekanou pažitkou. |