Recept

Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29124

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
0,5 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
300 g Uzené maso vařené
3 ks Vejce slepičí
500 g Zelí kysané
1 polévková lžíce řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 493kJ
9% Sacharidy 34 g
86% Tuky 65 g
7% Sodík 144 mg
45% Bílkoviny 26 g

Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a najemno nasekáme, Uzené maso pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme, přidáme nakrájené uzené maso a společně opékáme 2 minuty.

2

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. V mléce rozšleháme vejce s kmínem, pažitkou, solí a pepřem. Kyselé zelí vymačkáme a osolíme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy střídavě vkládáme brambory a zelí. Střední vrstvu budou tvořit kostky uzeného masa. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Nákyp posypeme strouhaným ementálem a zalijeme vaječnou směsí. Dáme zapéct do trouby na 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept