Kapustový nákyp se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový nákyp se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29125 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Anglická slanina |
400 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
1 kg | Kapusta hlávková |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 100,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 319,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hřebíček mletý, Kapusta hlávková, Kmín drcený, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový nákyp se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kapustu omyjeme, zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme zeleninový vývar, cibuli, brambory a kapustu. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Okořeníme skořicí, hřebíčkem, hořčicí a kmínem a vaříme dalších 10 minut. |
2 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Ementál nastrouháme. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Do zapékací mísy dáme zeleninu, vývar a slaninu, posypeme ementálem a dáme zapéct do trouby na 10 minut. Jako přílohu podáváme chléb. |