Recept

Kapustový nákyp se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29125
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

350 g Anglická slanina
400 g Brambory
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
1 špetka Hřebíček mletý
1 kg Kapusta hlávková
1 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 501kJ
14% Sacharidy 50 g
78% Tuky 59 g
60% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Kapustový nákyp se slaninou postup přípravy receptu:

1

Kapustu omyjeme, zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu dáme zeleninový vývar, cibuli, brambory a kapustu. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. Okořeníme skořicí, hřebíčkem, hořčicí a kmínem a vaříme dalších 10 minut.

2

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Ementál nastrouháme. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Do zapékací mísy dáme zeleninu, vývar a slaninu, posypeme ementálem a dáme zapéct do trouby na 10 minut. Jako přílohu podáváme chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept