Třený čokoládový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třený čokoládový dort
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29126 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
40 g | Kakao |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
80 g | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
100 g | Poleva čokoládová |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 105,2mg |
Draslík | 138,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 108,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Poleva čokoládová, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třený čokoládový dort postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem. Vmícháme kakao, vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, moučkový cukr a mléko. Vše ještě chvíli třeme a nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem (nebo vymazané máslem) a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
3 | Upečený a vychladlý dort rozřízneme a potřeme rybízovou marmeládou. Korpus přiklopíme a povrch dortu polijeme čokoládovou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou. |