Recept

Kuskusový nákyp s jehněčím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29128

Ingredience

1 polévková lžíce Baharat
1 ks Bazalka
2 ks Cibulka jarní
300 g Jehněčí maso
400 g Kuskus
300 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 ml Vývar zeleninový
500 g Zeleninová směs jarní - mražená
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,018 kcal
Kilojoule 4 260kJ
30% Sacharidy 108 g
53% Tuky 40 g
41% Sodík 812 mg
88% Bílkoviny 50 g

Kuskusový nákyp s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit. Kuskus propláchneme a dáme do mísy. Zeleninový vývar přivedeme k varu s 1 lžíci olivového oleje a přelijeme jím kuskus, necháme 10 minut bobtnat.

2

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jehněčí maso nakrájíme na kousky.

3

Troubu předehřejeme 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ovčí sýr rozdrobíme.

4

V pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a opečeme na něm jarní cibulku a maso. Po 3 minutách přidáme baharat, zázvor, sůl a pepř.

5

Přidáme kuskus a zeleninu. Mléko rozšleháme s vejci, solí a pepřem, přidáme polovinu ovčího sýra a směsí přelijeme kuskus s masem a zeleninou. Posypeme zbytkem ovčího sýra a dáme zapéct do trouby na 30 minut.

6

Omyjeme pažitku a bazalku, najemno nasekáme a posypeme nákyp. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept