Kuskusový nákyp s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskusový nákyp s jehněčím masem
Kuskusový nákyp s jehněčím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29128 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Baharat |
1 ks | Bazalka |
2 ks | Cibulka jarní |
300 g | Jehněčí maso |
400 g | Kuskus |
300 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
500 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 192,9mg |
Draslík | 551,9mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 718,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Kuskus, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Baharat, Jehněčí maso, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuskusový nákyp s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit. Kuskus propláchneme a dáme do mísy. Zeleninový vývar přivedeme k varu s 1 lžíci olivového oleje a přelijeme jím kuskus, necháme 10 minut bobtnat. |
2 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Jehněčí maso nakrájíme na kousky. |
3 | Troubu předehřejeme 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ovčí sýr rozdrobíme. |
4 | V pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a opečeme na něm jarní cibulku a maso. Po 3 minutách přidáme baharat, zázvor, sůl a pepř. |
5 | Přidáme kuskus a zeleninu. Mléko rozšleháme s vejci, solí a pepřem, přidáme polovinu ovčího sýra a směsí přelijeme kuskus s masem a zeleninou. Posypeme zbytkem ovčího sýra a dáme zapéct do trouby na 30 minut. |
6 | Omyjeme pažitku a bazalku, najemno nasekáme a posypeme nákyp. Ihned podáváme. |