Recept

Zapečená čekanka se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29130

Ingredience

500 g Anglická slanina
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Omáčka bešamelová
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
800 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,266 kcal
Kilojoule 5 296kJ
23% Sacharidy 83 g
118% Tuky 89 g
55% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Zapečená čekanka se slaninou postup přípravy receptu:

1

Čekanku omyjeme, očistíme a seřízneme spodní část. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Petržel omyjeme a nasekáme. Ementál nastrouháme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a čekanku v ní blanšírujeme 8 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.

2

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní čekanku, osolíme a opepříme. Na čekanku rozložíme jarní cibulku, slaninu a polovinu petrželky. Vše přelijeme bešamelovou omáčkou a posypeme zbytkem petrželky a nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept