Zapečené makarony s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené makarony s klobásou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29132 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
300 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Klobása Dunajská |
1 ks | Koriandr čerstvý |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
2 kávová lžička | Tabasco |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 216,1mg |
Draslík | 453,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Koriandr čerstvý, Kukuřice cukrová nakládaná, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Tabasco, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené makarony s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Fazolky očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme, lístky otrháme a na jemno nasekáme. Kukuřici necháme okapat. |
2 | V mléce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme. K varu přivedeme 1/8 l osolené vody, ponoříme do ní fazolky a blanšírujeme je 4 minuty. Fazolky slijeme a smícháme s makarony, jarními cibulkami, klobásou a kukuřicí. Vše okořeníme tabascem, solí, pepřem a dáme do zapékací mísy. Navrch nasypeme nastrouhaný parmazán a dáme zapéct do trouby na 45 minut. Podáváme s rajčatovou omáčkou. |