Recept

Staročeské hovězí maso

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29133

Ingredience

500 g Brambory vařené
100 g Cibule
1000 g Hovězí maso zadní
500 g Karotka
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
300 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
10% Sacharidy 36 g
40% Tuky 30 g
47% Sodík 948 mg
90% Bílkoviny 51 g

Staročeské hovězí maso postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso vložíme do pekáče na máslo a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opékáme ze všech stran.

2

Přidáme plátky slaniny, tymián, pepř, sůl a vše zalijeme vínem a vývarem. Dusíme v troubě asi 90 minut.

3

Potom přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou karotku, rajčatový protlak a dusíme ještě 30 minut.

4

Nakonec do pekáče vložíme uvařené brambory, přisypeme nasekanou petrželku a pečeme ještě 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept