Staročeské hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeské hovězí maso
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 29133 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
1000 g | Hovězí maso zadní |
500 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Karotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeské hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso vložíme do pekáče na máslo a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opékáme ze všech stran. |
2 | Přidáme plátky slaniny, tymián, pepř, sůl a vše zalijeme vínem a vývarem. Dusíme v troubě asi 90 minut. |
3 | Potom přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou karotku, rajčatový protlak a dusíme ještě 30 minut. |
4 | Nakonec do pekáče vložíme uvařené brambory, přisypeme nasekanou petrželku a pečeme ještě 5 minut. |