Recept

Španělský nákyp s klobásou Chorizo

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29135
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
400 g Cuketa
400 g Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 343kJ
9% Sacharidy 32 g
73% Tuky 55 g
30% Sodík 606 mg
79% Bílkoviny 44 g

Španělský nákyp s klobásou Chorizo postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.

3

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. V pánvi rozpálíme olivový olej a opékáme na něm cibuli, papriku a cuketu. Okořeníme šafránem, solí a pepřem. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.

4

Do pánve dáme nakrájenou klobásu Chorizo a minutu ji opékáme. Přidáme kostky brambor a opékáme další 3 minuty. Klobásu s bramborami smícháme se zeleninou. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a s rajčaty přidáme do mísy ke směsi. Vše promícháme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby na 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept