Karotka v sirupu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karotka v sirupu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29137 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
30 g | Cukr krupice |
600 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 808,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Karotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karotka v sirupu postup přípravy receptu:
1 | Karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší špalíčky. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, osladíme a přidáme máslo. Vaříme zprudka, aby se voda rychleji odpařovala. Jakmile šťáva začne houstnout, zmírníme oheň, promícháváme a obalujeme ve vzniklém sirupu. Až bude karotka lesklá od másla, odstavíme. |
2 | Podáváme s vařeným bramborem. |