Mrkev zapečená s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev zapečená s rýží
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 29140 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mrkev kořen |
120 ml | Omáčka rajčatová |
400 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 109,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka rajčatová, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev zapečená s rýží postup přípravy receptu:
1 | Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, karotku promícháme s dušenou rýží, dáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme 10 minut, až sýr na povrchu zezlátne. |
3 | Podáváme s rajčatovou omáčkou. |