Recept

Filé v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29141

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
600 g Filé z aljašské tresky
3 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 297kJ
3% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
29% Sodík 583 mg
56% Bílkoviny 32 g

Filé v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom porce namočíme do mléka, obalíme v hladké mouce a krátce opečeme.

2

Opečené filé obalíme do plátků anglické slaniny, znovu opečeme, podle chuti osolíme a znovu pokapeme citronovou šťávou.

3

Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme loupaná rajčata a uvaříme hustší omáčku. Ochutíme snítkou čerstvého tymiánu, bazalkou, pepřem, solí a špetkou cukru.

4

Porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept