Filé v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29141 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Filé z aljašské tresky |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 406,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Porce filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Potom porce namočíme do mléka, obalíme v hladké mouce a krátce opečeme. |
2 | Opečené filé obalíme do plátků anglické slaniny, znovu opečeme, podle chuti osolíme a znovu pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme loupaná rajčata a uvaříme hustší omáčku. Ochutíme snítkou čerstvého tymiánu, bazalkou, pepřem, solí a špetkou cukru. |
4 | Porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem. |