Celer zapečený se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer zapečený se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29142 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
500 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 880,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer zapečený se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme a nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony a krátce orestujeme. Přidáme celer, promícháme, aby se kostičky celeru obalily máslem, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru a vložíme do trouby. Pečeme pozvolna 20 minut. Podle potřeby podléváme. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |