Recept

Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29145

Ingredience

50 g Brambory
4 ks Celer řapíkatý
150 g Cibule
50 g Cibulka jarní
250 g Hrách žlutý předvařený
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Vepřové koleno uzené
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 257kJ
29% Sacharidy 105 g
50% Tuky 38 g
58% Sodík 1 g
108% Bílkoviny 61 g

Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem postup přípravy receptu:

1

Předvařený hrách vložíme na 15 minut do studené vody. Potom k hrachu přidáme uzené koleno a zvolna vaříme asi 25 minut.

2

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, brambory a celer a vše přidáme k masu s hrachem, pokračujeme ve vaření do změknutí masa. Průběžně dle potřeby přilijeme vodu.

3

Když maso změkne, vyjmeme je z polévky, obereme jej a nakrájíme. Zelenimu s hrachem lehce rozmixujeme, přidáme nakrájené maso dochutíme solí a pepžem.

4

Nakonec pžidáme nasekanou cibulovou nať a podáváme.

Poznámka

Část uzeného lze nahradit Čabajkou, kterou vkládáme až těsně před dovařením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept