Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29145 |
Ingredience
50 g | Brambory |
4 ks | Celer řapíkatý |
150 g | Cibule |
50 g | Cibulka jarní |
250 g | Hrách žlutý předvařený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřové koleno uzené |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 879,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách žlutý předvařený, Pepř černý mletý, Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem postup přípravy receptu:
1 | Předvařený hrách vložíme na 15 minut do studené vody. Potom k hrachu přidáme uzené koleno a zvolna vaříme asi 25 minut. |
2 | Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, brambory a celer a vše přidáme k masu s hrachem, pokračujeme ve vaření do změknutí masa. Průběžně dle potřeby přilijeme vodu. |
3 | Když maso změkne, vyjmeme je z polévky, obereme jej a nakrájíme. Zelenimu s hrachem lehce rozmixujeme, přidáme nakrájené maso dochutíme solí a pepžem. |
4 | Nakonec pžidáme nasekanou cibulovou nať a podáváme. |
Poznámka
Část uzeného lze nahradit Čabajkou, kterou vkládáme až těsně před dovařením.