Jednoduchý recept

Hříbky na slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 29149

Ingredience

160 g Chléb konzumní
3 ml Citronová šťáva
150 ml Hovězí vývar základní
500 g Hříbky čerstvé
40 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
30 g Strouhanka
10 g Sůl
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 459kJ
9% Sacharidy 32 g
27% Tuky 20 g
67% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Hříbky na slanině postup přípravy receptu:

1

Šalotku nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, slaninu na malé kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, plátky hříbků a pár minut pozvolna smažíme, až se tekutina odpaří, přidáme šalotku, osmahneme a zasypeme strouhankou, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud pokrm nezhoustne. Je-li příliš hustý, přilijeme vývar. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme citronovou šťávou.

3

Hříbky podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept